Bananenpannenkoekjes mat dadels en hazelnootijs

28-10-2015 19:25

Benodigdheden :


170 g patisseriebloem.
20 g suiker.

10 g bakpoeder.
een mespuntje zout.

1 groot ei.
250 ml melk.

25 ml olie of gesmolten boter.
2 goede rijpen bananen.

100 g dadels.
ontpit en in stukjes gesneden.

voor het ijs
650 ml volle melk.

2 eetlepels hazelnootpast
5 eidooiers.

190 g rietsuiker


Bereiding :


Hazelnootijs :
het ijs je kan de bereiding zelf best de dag voordien maken en ze laten 'rijpen' in de koelkast.dit zorgt voor een nog betere textuur van het ijs.
1 klop de eidooiers met de suiker tot een lichte massa .

2. breng de melk aan de kook met de hazelnootpasta en giet dit langzaam en al roerende over de eiermassa.
3. warm het geheel al roerende langzaam weer op tot de massa begint in te dikken. stop het kookproces door de bodem van de pan

kort in ijswater te dompelen en laat het geheel vervolgens goed afkoelen alvorens het af te draaien in een ijsberieder.


Pannenkoekjes :
meng de bloem,zout,bakpoeder en suiker.
mix de bananen met de melk en de olie of boter en roer het losgeklopte ei eronder.

spatel de bloem mengeling door de banaanmix en laat het beslag even rusten.


Afwerking :
meng tot slot de fijngesneden dadels onder het  beslag.
verhit een pan met wat olie op middelhoog vuur en bak een 8-tal mooie pannenkoeken van het beslag. regel het vuur bij wanneer nodig.

—————

Terug