Artikel archief
27-03-2016 16:19
Dag lieve schatten,
Zoals jullie wel weten, hebben we vrijdag afscheid genomen van Robbe.
De foto's van onze laatste dag samen staan in onze fotogalerij.
Ik ben er zeker van dat we Robbe nog veel zullen horen en misschien komt hij nog wel eens een keertje langs.
Robbe, we zullen je...
—————
28-10-2015 19:40
Balletjes in tomatensaus, da’s wellicht één van de allerlekkerste gerechten uit onze Vlaamse keuken. Voor de tomatensaus heb je wel heel wat ingrediënten nodig, want alleen zo krijgt de saus heel veel smaak. Dat is het geheim van een top-tomatensaus.
Gehaktballetjes maken is helemaal niet moeilijk,...
—————
28-10-2015 19:40
Benodigdheden :
de chocolademousse:
200 g pure chocolade
6 dooiers
6 eiwitten
100 g suiker
375 ml room
de vanillesaus:
500 ml melk
4 dooiers
150 g suiker
1 vanillestokje
Bereiding :
Chocolademousse :
Smelt de chocolade au bain marie. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot....
—————
28-10-2015 19:35
Benodigdheden :
kerstomaatjes
verse roomkaas met knoflook en fijne kruiden
prikkertjes (bvb. tandenstoker)
dresseerbord
Bereiding :
Was de tomaatjes en schuif ze op de prikkertjes. (1 tomaatje op 1 prikkertje)
Pak dan de kaasjes en schuif ze bij op de prikkertjes. (1 kaasje bij op dat prikkertje...
—————
28-10-2015 19:30
Benodigdheden :
125 g rijst.
1 liter volle melk.
3 eetlepels suiker.
2 zakjes saffraan.
Bereiding :
Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng dit al roerend aan de kook.
laat dit vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen.
voeg dan de saffraan en de suiker toe.
laat het geheel onder...
—————
28-10-2015 19:25
Benodigdheden :
250 gr aarbeien
1 schijf watermeloen
15 cl melk
mes, blender, 4 glazen
Bereiding :
Was de aarbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze daarna in stukjes.
Verwijder de schil en de pitjes van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pureer de melk en de stukjes...
—————
28-10-2015 19:25
Benodigdheden :
170 g patisseriebloem.
20 g suiker.
10 g bakpoeder.
een mespuntje zout.
1 groot ei.
250 ml melk.
25 ml olie of gesmolten boter.
2 goede rijpen bananen.
100 g dadels.
ontpit en in stukjes gesneden.
voor het ijs
650 ml volle melk.
2 eetlepels hazelnootpast
5 eidooiers.
190 g...
—————
28-10-2015 19:22
Benodigdheden :
3 grote repen Mars
100 g boter
150 g rietsuiker
200 g bloem
1 ei
1/2 zakje bakpoeder
klopper
houten lepel
bakpapier
bakplaat
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Snijd de Mars-repen in kleine blokjes.
Laat de boter in een pan op een laag vuur smelten. ...
—————
28-10-2015 19:20
Benodigdheden :
400 g tagliatelle
150 g gerookte zalm
25 cl vloeibare verse room
1 eetlepel kerriepoeder
olijfolie
grof zout
peper en zout
diepe schaal
grote pan + deksel
hout lepel
zeef
Bereiding :
Breng een grote hoeveelheid water met 1 eetlepel grof zout aan de kook in de grootste pan die je...
—————
28-10-2015 19:17
Benodigdheden :
200 g boter
150 g basterdsuiker
25 g maizena
een half kopje melk
400 g bloem
een mespunt zout
boter voor de bakplaat
kom
mixer of garde
spuitzak
bakplaat
ovenwanten
Bereiding :
Doe de boter samen met de basterdsuiker en de maizena in een kom en roer er een gladde
massa van. Giet...
—————