Benodigdheden :
400 g tagliatelle
150 g gerookte zalm
25 cl vloeibare verse room
1 eetlepel kerriepoeder
olijfolie
grof zout
peper en zout
diepe schaal
grote pan + deksel
hout lepel
zeef
Bereiding :
Breng een grote hoeveelheid water met 1 eetlepel grof zout aan de kook in de grootste pan die je kunt vinden.
Sluit af met het deksel. Op die manier gaat het water sneller koken en dat bespaart weer energie!
Snij de gerookte zalm in stukjes. Giet daarna een geutje olijfolie in een pan en warm daarin de stukjes zalm op een laag vuurtje op. Bestrooi met kerriepoeder, meng goed met een houten lepel en giet er dan de room bij...
Breng op smaak met peper en zout (maar niet te veel!). Roer het mengsel nog even snel door en zet dan de pan op het vuur.
Kijk eens snel in de grote kookpan... Oh, het borrelt! Doe dan vlug de tagliatelle in het water. Roer goed zodat de pasta niet aan de bodem blijft kleven.
Kijk op de verpakking van de pasta hoe lang je hem moet laten koken en houd je daaraan! Wanneer de pasta gaar is, giet je hem in een zeef om hem te laten uitlekken. Doe hem daarna in een diepe schaal en giet er je prachtige oranje saus over! Perfect! Meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat nu je gasten raden welke ingrediënten er allemaal in je recept zitten!
—————